Over Groenewoud Textiel

Groenewoud Textiel is opgericht in 1953 door Henk Groenewoud.  Aan de Amsterdamse Albert Cuyp werd de stoffenwinkel met kraam ervoor geopend. Er was een ruime collectie stoffen waaronder modestoffen, decoratiestoffen, carnavalsstoffen, kledingstoffen, feeststoffen, kinderstoffen en basisstoffen.. In de jaren 70 kwamen de dekbedden in trek.  Dekbedden werden enorm populair vanwege hun gemak en comfort.

Henk Groenewoud heeft daar slim op ingespeeld en heeft toen de overstap gemaakt naar beddengoed. Dekbedden, hoeslakens, hoofdkussens en dekbedovertrekken was een goede handel. De zaak was bloeiende. Toen het pand ernaast vrij kwam werden de winkel en de kraam uitgebreid. Aan de overkant werd er een pand gehuurd voor de opslag, zo kon er altijd aan de groeiende vraag voldaan worden.

Anno 2020 zijn dekbedden in alle soorten en maten verkrijgbaar. Er zijn veel vullingen en diktes waaruit u kunt kiezen, zoals donzen dekbedden, wollen dekbedden, tencel dekbedden en meer. Personen met allergieën hebben nu toegang tot anti-allergiedekbedden, terwijl er een hele reeks synthetische vezels en dons is om uit te kiezen.

Als u op zoek bent naar een nieuw dekbed, neem dan eens een kijkje op de website. Er is echt iets voor iedereen, staat jouw dekbed, kussen of overtrek er niet tussen. Neem dan contact met ons op. Vind vandaag nog jouw perfecte beddengoed bij Groenewoud Textiel

Zoon en Dochter Groenewoud zijn beiden in de beddengoed handel gebleven. Zoon Henk Groenewoud jr is de huidige eigenaar van de winkel op de Cuyp. Dochter Groenewoud heeft een beddengoedwinkel in Huizen